Feest!

Blokfluitensemble Praetorius jubileert! Al vijftig jaar lang brengt Praetorius een zeer breed repertoire op verrassende en vernieuwende wijze voor het voetlicht. Om dat te vieren geeft Praetorius een tweetal prikkelende jubileumconcerten.

Met hulp van vertelkunstenaar Gottfrid van Eck en countertenor Gary Boyce wordt er teruggeblikt op de blokfluitensembletraditie die Praetorius door de jaren heen heeft opgebouwd. Op het programma staan kenmerkende composities uit verschillende stadia van het ensemble. Consort-repertoire dat in de  begintijd van Praetorius (toen nog een dubbelkwartet) al op de lessenaars stond, wordt gepaard aan muziek die oprichter en dirigent Piet Kunst verkende  toen hij het ensemble gaandeweg uitbouwde. Zo klinkt er Praetorius en Bach, maar ook Bartók.
Swing, jazz en Sefardische muziek klinkt er eveneens, als staalkaart van  de zoektocht naar nieuwe repertoiregebieden die Norbert Kunst - zoon en opvolger van Piet – in de laatste decennia heeft ondernomen. Een blik in de toekomst wordt tot slot gegund door 5 jonge componisten van het Koninklijk Conservatorium Den Haag: zij componeren kort nieuw werk voor Praetorius.


Kortom, vijftig jaar Praetorius in een notendop met een kop erop: een overweldigend jubileumprogramma.

Terug naar programma's