Blokfluitensemble Praetorius Leiden maakt concertreis door Amerika en Canada

Van 18 oktober tot 2 november 2002 heeft Blokfluitensemble Praetorius Leiden een concertreis door Amerika en Canada gemaakt met het programma "De Vier Elementen". Tijdens de reis werden concerten gegeven in Washington, Boston, Montréal en New York.


De reis
De concertreis van Blokfluitensemble Praetorius ging op 18 oktober van start in Washington. Het eerste concert vond plaats op 20 oktober in St. Marks Episcopale Church. De volgende plaats die voor een concert werd aangedaan is Boston, het Mekka voor blokfluitspelers. Op 23 oktober verzorgde het ensemble een concert in de Brandeis Universiteit in Boston.
Vanaf 24 oktober verbleef het ensemble Praetorius in Canada op uitnodiging van het ensemble Caprice uit Montreal. Het ensemble Caprice organiseerde samen met de American Recorder Society (ARS) en de Mc Gill University een festival onder de naam "Une fin de semaine néerlandaise" ("Een Nederlands weekend") en had het Nederlandse blokfluitensemble uitgenodigd om hier een concert en workshops te geven. Ook de Nederlandse blokfluitist Paul Leenhouts, oud-lid van Praetorius, nam deel aan dit festival. Hij is docent aan het Sweelinck conservatorium in Amsterdam en tevens oud-lid van het bekende Loekie Stardustkwartet. Het concert in Montréal vond plaats op 25 oktober. Tenslotte verbleef Praetorius op uitnodiging van het Recorder Orchestra of New York (RONY) nog enige tijd in New York. Op het programma stonden een all-day workshop samen met het RONY op Long Island. Tevens verzorgde Praetorius op 29 oktober een concert in de concertserie van de Church of the Holy Apostles. Tot besluit van de reis gaf Praetorius op 30 oktober een kinderconcert op een school op Long Island.

Op zijn beurt heeft Blokfluitensemble Praetorius Leiden de Amerikaanse ensembles uitgenodigd voor de Open Nederlandse Blokfluitdagen 2004 in Utrecht.


Meer informatie over het programma The Four Elements
De Engelse gedichten van het programma
Overzicht concerten in Amerika en Canada

Subsidiegevers
De concertreis naar Amerika werd mede mogelijk gemaakt door:
Terug naar Geschiedenis.