English
Homepage ICRO
Homepage Blokfluitensemble Praetorius

Flyer ICRO 2006
Programma en inschrijven
Foto's ICRO 2004
Reacties ICRO 2004
Subsidiegevers en sponsors ICRO 2004
     
 

ICRO 2006, Festival Oude Muziek en ERTA-Nederland studiedag

Van vrijdag 13 oktober tot en met zondag 15 oktober organiseert Blokfluitensemble Praetorius het tweede "International Congress on the Recorder Orchestra", ICRO 2006, in Leiden. Het ICRO is een speciaal evenement waar de deelnemers door middel van workshops, presentaties, lezingen, concerten en een markt de gelegenheid krijgen allerlei aspecten van het verschijnsel "blokfluitorkest/ensemble" te onderzoeken en te ervaren. Gelijktijdig worden tal van activiteiten georganiseerd in een Festival Oude Muziek voor zowel wel- als niet-blokfluitspelers: concerten, stadswandelingen in het oude centrum van Leiden met onverwachte straatoptredens en vrij toegankelijke presentaties van blokfluitensembles. Tot slot is de studiedag van ERTA-Nederland op zaterdag 14 oktober ge´ntegreerd met het ICRO. Het onderliggende thema in alle activiteiten, die plaatsvinden in prachtige gebouwen in het oude centrum van Leiden, is muziek uit de tijd van Rembrandt, wiens 400e verjaardag dit jaar met uitgebreide festiviteiten wordt gevierd.

Voor het programma van het ICRO en het Festival Oude Muziek, en voor inschrijvingen en reserveringen, zie www.icro.nl.

ICRO 2006

ICRO 2006 concentreert zich op uitwisselingen tussen blokfluitorkesten/ensembles. Er zal ruim gelegenheid zijn om elkaar te leren kennen en om ideeën uit te wisselen over zaken als instrumentatie, repertoire, artistiek leiderschap en organisatie. Tijdens ICRO zijn er ook volop mogelijkheden om naar blokfluitensembles te luisteren en er zullen concerten gegeven worden door zowel amateur– als professionele orkesten en ensembles. Het programma is ook interessant voor individuele blokfluitisten.

Deelnemers kunnen kiezen uit een aantal parallelle workshops die worden gegeven door docenten uit Nederland en uit het buitenland. De docenten zijn o.a. Clea Galhano, Matthias Maute, Saskia Coolen, Peter van Heygen, Adrian Brown, Paul Leenhouts, Bart Spanhove, Miako Klein, Hester Groenleer en Bas Dudok van Heel.

Er zijn ook workshops speciaal voor kinderen en jongeren. Deelnemers kunnen zich inschrijven voor een deel van ICRO of voor een passe partout met daarin alle programma–onderdelen en maaltijden. Praetorius kan ook overnachtingen voor u regelen.

Festival Oude Muziek

De activiteiten van het Festival Oude Muziek zijn toegankelijk voor iedereen en omvatten concerten, gratis te bezoeken presentaties van blokfluitensembles en stadswandelingen door het oude centrum van Leiden o.l.v. een deskundige gids. De concerten die geprogrammeerd staan zijn:

Op zaterdag 14 oktober kunt u o.l.v. een deskundige gids een stadswandeling maken door het oude centrum van Leiden. De wandelingen starten om 11:00, 14:15 en 15:30 uur vanaf de Waalse kerk (Breestraat 64, Leiden). Als u 's avonds ook het concert bezoekt, wilt u daarvoor ongetwijfeld even lekker dineren. U kunt via Blokfluitensemble Praetorius een tafel reserveren in een restaurant dichtbij het concert. Tot slot, kunt u de volgende presentaties gratis bezoeken in de Waalse kerk (Breestraat 64, Leiden):
  • Zaterdag 14 Oktober, 13:00 uur: "Peter and the Wolf" door studenten van Rosalyn de Groot
  • Zaterdag 14 Oktober, 16:30 uur: Coro Monte Zavelli o.l.v. Hildegard Zavelberg
  • Zondag 15 Oktober, 14:00 uur: Ensemble van de Muziekschool Leiden o.l.v. Susanne Gersch
Klik hier voor het reserveren van concertkaarten of om u aan te melden voor de stadswandeling en/of het diner.

ERTA-Nederland studiedag

De jaarlijkse studiedag van ERTA Nederland vindt dit jaar plaats ge´ntegreerd met het ICRO 2006. Er zullen workshops zijn die speciaal voor ERTA-leden interessant kunnen zijn; het is echter ook mogelijk om uit de (andere) workshops van het ICRO te kiezen.

International Congress on the
Recorder Orchestra
2006
Leiden
13 tot 15 Oktober 2006