Pracht en praal uit Wenen en Praag

Een kerst met renaissancemuziek uit het Habsburgse rijk

Blokfluitensemble Praetorius en Capella del Arte, beide o.l.v. Norbert Kunst; Kamerkoor Novo Cantare o.l.v. Frans van de Loo

Een unieke combinatie van twee ensembles en een kamerkoor die samen de grandeur en verfijning van de renaissance aan het Habsburse hofvertolken. Dat levert een ‘ongehoord’ kerstprogramma op, met relatief onbekende muziek.
Keizer Maximiliaan en zijn opvolgers boden musici en componisten volop ruimte voor vernieuwing. Aan het Habsburgse hof kwamen de beste componisten uit heel Europa samen en vond er een vruchtbare kruisbestuiving plaats. Die uitwisseling van stijlen bracht de muziek op een hoger plan in Wenen en Praag, de centra van macht en cultuur.
We brengen u keizerlijke muziek met een gouden rand en weven daar het kerstverhaal doorheen. Geniet van de bijzondere instrumentale en vocale samenklank van blokfluiten, historische rietblaasinstrumenten,trombonisten en een kamerkoor.

Blokfluitensemble Praetorius uit Leiden is het enige blokfluitensemble ter wereld dat op een compleet renaissanceconsort speelt van meer dan 30 instrumenten. Capella del Arte is het enige Nederlandse ensemble bestaande uit historische rietblazers, trombonisten met eng gemensureerde trombones en een slagwerker. Kamerkoor Novo Cantare uit Arnhem voegt hier zijn eigen, soms meerkorige geluid aan toe.
Op het programma staan werken van Heinrich Isaac, Jacobus Gallus, Philippus de Monte, Michael Praetorius en Tiburtio Massaino.

 

 

Terug naar programma's