Arcangelo Praetorius

ItaliŽ, land van zon, van kunst en cultuur, geboorteland van bekende componisten als Corelli en Monteverdi.

Blokfluitensemble Praetorius neemt u deze winter mee op reis naar het zonnige Zuiden en maakt een uitstapje naar de late Middeleeuwen en de Barok. Prachtige muziek voor rond de feestdagen!

Want wie kent niet het beroemde kerstconcert Concerto Grosso op. 8 nr. 8 van Arcangelo Corelli, een werk voor een kleine groep solisten en orkest uit de hoogtijdagen van de Barok? Of het Magnificat gecomponeerd ten tijde van de Contrareformatie en het zevenstemmige Gloria van Claudio Monteverdie? En heeft u nog nooit gehoord van Benedetto Marcello of Landini? Dan is dit uw kans!

De muziek van Landini en Monteverdi wordt uitgevoerd op renaissanceblokfluiten, de voorlopers van de moderne blokfluit zoals wij die nu kennen. Renaissanceblokfluiten hebben een andere klank en het verschil ten opzichte van moderne instrumenten is tijdens deze concerten uitstekend te horen. Een concert van 30 renaissancefluiten is wereldwijd een unicum!
Aan de concerten wordt meegewerkt door luitiste Ciska Mertens en zangers die zijn verbonden aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.

Terug naar Programma's.