DOOP!

Rembrandt_Doop Dit jaar wordt in heel Nederland de vierhonderdste verjaardag van Rembrandt gevierd. Blokfluitensemble Praetorius blijft daarbij als Leids ensemble met een tweeluik rond Rembrandts leven niet achter!

Begin dit jaar is met groot succes NACHTWACHT! op de planken gebracht, een muziektheater voorstelling waarin wereldlijke aspecten uit de tijd van Rembrandt centraal stonden. DOOP! is het vervolg en legt nu de accenten op geestelijke aspecten en inwijdingsrituelen uit de zeventiende eeuw.

DOOP! laat u door muziek, zang, dans en animatie een doopplechtigheid meemaken zoals die in de tijd van Rembrandt kan hebben plaatsgevonden. Inclusief de maatschappelijke spanningen die destijds speelden. De historische locatie draagt extra aan deze beleving bij. De basis van de muziektheatrale voorstelling bestaat uit muziek van Cornelis Schuyt en logoL&R Jan Pieterszoon Sweelinck, die door Praetorius op een consort Renaissanceblokfluiten ten gehore wordt gebracht. Ter contrast klinkt ook een speciaal voor deze productie gecomponeerd werk van Joost Kleppe. Er is een choreografische bijdrage en dans van Leine en Roebana.

De voorstellingen beginnen om 21:00 uur, zodat steeds de sfeer van het schemeruur door de vensters dringt. Om alvast in de stemming te komen staat voor iedereen vanaf 20:00 uur iets te drinken klaar.

Doop van de kamerling - Rembrandt

Uitvoerenden:

Instrumentalisten:
    Blokfluitensemble Praetorius
Zang:
    vocaal ensemble o.l.v. Margot Kalse
Dans en choreografie:
    Leine & Roebana
Theatertechniek:
    technici van Praetorius
Algehele leiding:
    Norbert KunstDeze concertserie wordt mede mogelijk gemaakt door bijdragen
van Fonds1818, Unisono, het Prins Bernhard Cultuurfonds,
het VSBfonds, de Kasander Stichting,
de M.A.O.C. Gravin van Bylandt Stichting en de gemeente Leiden.

Fonds1818
Unisono
Prins Bernhard Cultuurfonds
VSBfonds

Kasander Stichting


M.A.O.C. Gravin van Bylandt Stichting


 
gemeente Leiden
 


Terug naar Programma's.