De Vier Elementen

Ter gelegenheid van het 35-jarig bestaan van Blokfluitensemble Praetorius Leiden is een bijzondere jubileumproductie tot stand gebracht rondom het klassieke thema De Vier Elementen (lucht, water, vuur en aarde). De daarin opgenomen muziek bestaat uit twee bekende barokcomposities ("Water Music" en "Music for the Royal Fireworks" van G.F. Handel) en vier hedendaagse composities die in 1998-1999 speciaal voor het Praetorius-ensemble geschreven zijn. De jubileumproductie bevat echter niet alleen muziek, maar ook declamatie, dans, beeldende kunst, en geluids-, geur-, en belichtingseffecten.

Tijdens de première van de jubileumproductie op 5 juni 1999 in Leiden is de nieuwe CD van het Praetorius-ensemble gepresenteerd. Op de cd De Vier Elementen is de geprogrammeerde muziek van de jubileumproductie vastgelegd.
De productie is inmiddels op diverse plaatsen in Nederland en België uitgevoerd. In het najaar van 2002 maakte het ensemble een tournee naar de USA en Canada. Blokfluitensemble Praetorius verzorgde concerten van De Vier Elementen op het Festival "Une fin de semaine néerlandaise" in Montreal, in New York en Washington.

Terug naar Geschiedenis.