Welkom

Welkom op de website van Blokfluitensemble Praetorius Leiden.

Hemelhoog juichend en tot de dood bedroefd


Op 25 november zal Praetorius een nieuw programma ten gehore brengen in samenwerking met zangeres Mariella Aņazco. Op het inmiddels bekende en unieke consort renaissance blokfluiten zullen werken van Schütz, Sweelinck en Schein ten gehore gebracht worden. Het effect van de rijke volle klank van deze instrumenten die je vanzelf meesleept in de muziek wordt nog verstrekt door de extra dimensie die een zangstem hieraan geeft.
Het leven is vol van hoogte- en dieptepunten die vastgelegd worden in de muziek en dat was in de tijd van Schein, Schütz en Sweelinck niet anders. Een indrukwekkend voorbeeld hiervan is het Musikalische Exequien van Schütz geschreven voor de uitvaartplechtigheid van zijn vriend Graf Heinrich Reuss waaruit delen ten gehore gebracht zullen worden. Maar niet alles is triest, er zijn ook genoeg mooie dingen in het leven die bezongen kunnen worden zoals de liefde welke bejubeld wordt in verschillende motetten van Schein.
Praetorius brengt ook nu een mooi programma dus komt allen luisteren en laat je meeslepen langs grote hoogtes en diepe droefenis.

Terug naar Programma's