Gran Partita

Het programma Gran Partita bevat muziek van na Bach voor blokfluit. Dit is bijzonder omdat er uit de periode na Bach, wat wel de vroegklassieke periode genoemd wordt, nauwelijks muziek voor blokfluit is. Geen componist waagde zich nog aan werken met dit in die tijd verouderde instrument! Gelukkig wordt hier in de 21e eeuw anders over gedacht.

Het programma Gran Partita bevat twee werken uit de 21e eeuw. In opdracht van Blokfluitensemble Praetorius schreef componist Andrew van Parijs een Sinfonia in de vroegklassieke stijl. Het tweede recent gecomponeerde stuk van het programma is van Paul Leenhouts. Dit 6-stemmige stuk Sůlstafir opent het tweede deel van het programma.

Het programma Gran Partita bestaat verder uit bewerkingen van het Orgelconcert F-groot van George Frederic Hšndel, de Sonate in d-klein van Georg Phillip Telemann en natuurlijk de Gran Partita van Wolfgang Amadeus Mozart. Bijzonder is de uitvoering van twee stukken op muziek van Herman Strategier. De tekst van de dichter Guido Gazelle wordt gezongen door een zangeres.

Terug naar Programma's.