Voor  het programma Noorderlicht in 2017 werkt Praetorius opnieuw samen met verhalenverteller Gottfrid van Eck. Hij duikt in de sagen van de Kalevala, het grote Finse heldenepos dat vele schrijvers, componisten en andere kunstenaars heeft geïnspireerd. Van Eck is een veelzijdig artiest. Zijn ‘nest vol verhalen en muziek’ is Wilde Eend Producties. Deze eenden zijn trekvogels, en wie veel reist kan veel verhalen. 

Zijn eigen wereldreis begint in 1994. In dat jaar richt hij klezmerband Mazzeltov op waarmee hij als klarinettist in binnen- en buitenland optreedt (o.a. in Concertgebouw Amsterdam en Cabaret Sauvage Parijs). In 1998 neemt hij het initiatief voor trio Wilde Eend om zijn talent voor muziek en verteltheater te combineren. Met dit ensemble speelt hij o.a. klezmer, gipsy, Balkanmuziek en Braziliaanse choro.

In 1999 raakt Gottfrid als verhalenverteller en auteur betrokken bij Stadsavonturen, een organisatiebureau die theatrale producties maakt rondom sagen, legenden en historische verhalen. Ofwel: cultuurhistorie met een knipoog. Gottfrid heeft aan de wieg gestaan van de zgn. Storytrail, een theatrale, interactieve verhalenwandeling waarmee hij actief is in een tiental Nederlandse steden en op een aantal landgoederen en forten.

Met Wilde Eend Producties maakt hij verhalen en (muzikale) vertelvoorstellingen op maat voor diverse opdrachtgevers, o.a. in het onderwijs en de erfgoedsector, voor kerken, bedrijven en zorginstellingen. Daarbij zoekt hij altijd naar een fantasievolle mengeling van humor en wijsheid, feit en fictie, geschiedenis en eigentijdsheid.

Regelmatig werkt hij op projectbasis samen met andere theatermakers en vertellers, muzikanten en muziekgroepen. In het recente verleden o.a. met Theater Nomade (Ab Gietelink), Hystrix Producties (Kees van der Zwaard), Storywise (Pauline Seebregts), Storytelling Centre, AJO (beste jeugdorkest van Nederland), Praetorius blokfluitensemble en barokorkest Accademia Amsterdam.

Voor meer informatie kijk op www.gottfridvaneck.nl

 

artiest concerten Noorderlicht

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *