Wegens het grote succes van het eerste Schuytfestival in Leiden komt er een tweede festival van 8 tot 10 juni 2018. Opnieuw zal de sleutelstad drie dagen lang in het teken staan van concerten, workshops, lezingen en andere artistieke evenementen rond de muziek en de tijd van Cornelis Schuyt.  

Iedere Nederlandse stad van betekenis heeft wel een componistenbuurt met een Cornelis Schuytstraat, maar wie was dat ook alweer? 
Cornelis Schuyt (1557-1616) was een componist en organist die in zijn tijd in Leiden en in de Lage Landen in hoog aanzien stond. Hij werd in één adem genoemd met ’s lands beroemdste componist Jan Pieterszoon Sweelinck.
Schuyt overleed op 9 juni 1616 in Leiden. Zijn loflied O Leyda Gratiosa onderstreept zijn levenslange band met de stad Leiden, waar hij een leidend figuur in het culturele en maatschappelijke leven was.
Voor deze tweede editie richten de organisatoren, onder andere Praetorius en de Nederlandse Luitvereniging, een nieuwe stichting op, ‘Leiden stad van muziek’.  Onderdeel van de feestelijkheden wordt de onthulling van een gedenkplaat voor Schuyt in de Pieterskerk, waar hij begraven ligt. Volg deze website en www.schuytfestival.nl voor nieuwe updates over het programma.

concerten festival Schuytfestival

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *