U heeft lang niet van ons gehoord. Om begrijpelijke redenen, maar we hebben niet stil gezeten. Praetorius oefent sinds begin september op een nieuwe tijdelijke locatie op de zolder van Scheltema, Leiden, waar we heel veel ruimte hebben om afstand te houden.

De flexibiliteit die zo kenmerkend is voor de musici van Ensemble Praetorius lijkt flink aan banden gelegd: wisselingen tussen instrumenten tussen spelers zijn op dit moment niet mogelijk. Ook is repeteren met een volledige groep mensen lastig omdat leden thuis blijven bij klachten. Het ensemble geeft echter een forse draai aan de beperkingen door bewust de grenzen op te zoeken. Er wordt gerepeteerd voor een nieuw concert: Lucht! Wanneer dit concert gaat plaatsvinden is nog niet zeker, we hopen daar in januari 2021 meer duidelijkheid over te kunnen geven. Zeker is al wel dat we het concert 2 x gaan spelen met een half uur pauze ertussen.

blokfluit concerten ensemble