Back to the top

Programma’s

Op het repertoire van Praetorius staan vele programma’s en muzikale werken. Hieronder vindt u een overzicht van concertreeksen (lijst wordt nog uitgebreid). Wilt u ons voor een concert boeken, overleggen over de samenstelling van een programma of met ons samenwerken, neem dan vooral contact op met onze artistiek leider en dirigent Norbert Kunst (norbert@praetorius.nl).

Praetorius streeft ernaar bredere bekendheid te geven aan de mogelijkheden van de blokfluit. Voor (muziek)scholen kunnen wij educatieve projecten verzorgen, zoals workshops die uitmonden in een mooie voorstelling. 

Klassiekers

Eb en Vloed

Een programma met bewerkingen van populaire oude en swingende nieuwe muziek. Voor de pauze komen de werken van voor 1900 aan bod, met componisten als Sweelinck, Mahler en Telemann. Na de pauze zijn het vooral de jazzy bewerkingen van jazzstandaards als ‘Take Five’, ‘Summertime’ en ‘Embraceble you’ maar ook moderne verklankingen van ‘Für Elise’ (in tangovorm). Last but not least brengen we de imitatie van een heus Amsterdams draaiorgel in het fantastische nummer ‘Aan de Amsterdamse grachten’, bewerkt voor blokfluitensemble door Paul Leenhouts (oa Loeki Stardust Quartet) naar de geweldige smartlap van Peter Schott. Naast koor, kamerorkest en levend orgel blijkt een blokfluitensemble plotseling ook een magistraal draaiorgel te kunnen zijn. 

@Praetorius.nl 2018