Back to the top

Dirigent

Norbert Kunst

Zijn voornaamste missie is mensen te laten genieten van muziek. Actief in de muzieklessen die hij geeft, en als beleving wanneer hij op het podium staat.

Norbert Kunst (1958) studeerde blokfluit, contrabas en fagot aan het Utrechts Conservatorium en was enkele jaren actief als blokfluitbouwer. Na zijn specialisatie historische fagotten speelde hij in vele Europese barokorkesten waaronder Les Arts Florissants (Parijs), Musica Antiqua Köln, Concerto Köln, Musica Ad Rhenum en Trio Passaggio. Al sinds 1979 is hij actief als bassist in het Salonorkest Mélange en Jazzcombo Zwilly. Na het overlijden van zijn vader Piet Kunst (1996), oprichter en dirigent van Ensemble Praetorius, heeft hij de artistieke leiding overgenomen.

Van 2002 tot en met 2014 was hij als dirigent en leermeester verbonden aan de Stadspijpers van ‘s-Hertogenbosch. Een groep muzikanten die de verloren gegane traditie van stadsspeellieden weer nieuw leven in blaast.

Sinds april 2014 staat hij voor het nieuw opgerichte ensemble voor renaissance-blazers ‘Capella del Arte’.  Een ensemble bestaande uit een wisselend aantal blazers die zelfstandig of in samenwerking met anderen de renaissancemuziek bredere bekendheid wil geven.

Naast zijn werkzaamheden als dirigent is hij als fagottist en manager verbonden aan Concerto Barocco, een barokorkest gevestigd te ‘s-Hertogenbosch en hét ensemble voor de begeleiding van authentiek uitgevoerde koorwerken.

Norbert Kunst houdt zich naast muziek ook bezig met antiekrestauratie, natuur‐ en milieueducatie en is oprichter van NK Art Productions, trainingsbureau voor levenskunst. Het motto hiervan is ‘Het leven is een kunst, kunst doet leven’.

@Praetorius.nl 2023